Danske FARUSA emballage fylder 100 år og har fart på udviklingen

Familievirksomheden FARUSA emballage, der i år kan fejre 100 års jubilæum med produktion og salg af papkasser, bliver aldrig for gammel til at lære nyt og udvikle sig – og der er kommet fuld fart på det digitale salg af lettere, stærkere og grønnere transportemballage!

Af Birgit Schaldemose Norman / Erhvervshus Hovedstaden

FARUSA-100aar-1Erhvervshus Hovedstaden hjælper gennem digitalisering FARUSA emballage med at blive den foretrukne emballageleverandør af heavy duty bølgepap, som sælges til eksportvirksomheder i hele Norden. 

FARUSA emballage har bl.a. deltaget i tre SMV:Digital forløb og i et Tech, Trends og Ledelsesforløb, fortæller fabrikant Arne Hammer, der har overtaget FARUSA emballage efter hans far og farbror, som overtog det af Arnes farfar, der startede firmaet for 100 år siden. 

Arne fra Farusa og Pia ved papkasseemballageBilledtekst:Pia Stougaard Trostmann mærker på det stærke bølgepap, der er velegnet til langdistancetransport. Arne Hammer er ejerleder af familievirksomheden og har fået sparring af Erhvervshus Hovedstaden.

”Dengang i begyndelsen, da min farfar ejede virksomheden, var vores emballage lavet af trækasser. Men på et tidspunkt i 70’erne fik vi et tip af en engelsk virksomhed, der spurgte, om vi ville prøve at anvende noget stærkt pap i stedet for det tunge træmateriale, og det blev kimen til vores stærke, holdbare og lette papemballage til langdistancetransport, siger Arne Hammer. 

Den stærkeste papkasse fra FARUSA emballage kan bære over 6 tons

I det sidste 50 år har FARUSA emballage udviklet papkasser i tre lags kraftigt bølgepap til eksportforsendelser med forskellige mål, konstruktioner og kvaliteter. Den stærkeste og vejrbestandige papemballage er produceret med nye lang træfibre, der kan bære over 6 tons. Materialet og konstruktionen gør papkassen så stærk, at den kan genbruges i 10 år og bagefter genanvendes ved at blive til nye små papkasser. 

Arne fra Farusa med Pia sparringsmødeBilledtekst: Pia Stougaard Trostmann Erhvervshus Hovedstaden i sparringsmøde med Arne Hammer ejerleder af familievirksomheden.

”Der er en stor efterspørgsel efter vores stærke eksportkasser til langdistancetransport. Kunderne sætter pris på, at kasserne er i så høj en kvalitet, at de kan bruges mere end en gang og bagefter blive omdannet til ny emballage. Vi spørger altid kunden: Hvad skal emballagen kunne, og hvor skal kassen sendes hen?”, fortæller ejerleder Arne Hammer, der glæder sig over at kunne udvide produktionsfaciliteterne med over 50% på Bygmarken 14 i Farums industrikvarter.      

”Vi gør alt for ikke at være en støvet virksomhed, selvom vi fylder 100 år. Man kan lære nyt hver dag. Du står stille, hvis ikke du er nysgerrig og opsøgende over for ny viden og nye ideer. Med hjælp fra Erhvervshus Hovedstaden har vi fået et kæmpe godt kompetenceløft. Vi har fået fokus på alt det nye, vi skal kunne inden for digitalisering. Vi har fået implementeret det på vores hjemmeside og i vores nyhedsbreve. Den digitale indsats har smittet positivt af på vores salg og på omsætningen, der er steget kraftigt sammenlignet med sidste år, understreger Arne Hammer. 

FARUSA Emballage har travlt og har i 2022 ansat to nye medarbejdere i produktionen. I alt beskæftiger virksomheden 15 medarbejdere, og den ene sælger har kontor i Sverige.

”Nu skal vi til at have endnu mere fokus på bæredygtighed, og det glæder vi os til at tage fat på med sparring fra Erhvervshus Hovedstaden”, siger Arne Hammer. 
Kæmpestore konkurrenter

FARUSA gennem papkasse

Om FARUSA emballage

FARUSA emballage har i 60 år haft virksomhedsadresse i Furesø Kommune i Farums industrikvarter. Virksomheden specialfremstiller en fleksibel og stærk emballageløsning i to og tre lags bølgepap –  den såkaldte Heavy Duty bølgepap, som er en meget stærk og vejrbestandig emballage. Den lave vægt sikrer bedre arbejdsmiljø, da kasserne er lettere at håndtere for medarbejderne.

Billedtekst: Arne Hammer har haft besøg af 1. viceborgmester Bettina Ugelvig Møller, erhvervskonsulent Helle Christoffersen fra Furesø Kommune sammen med forretningsudvikler Pia Stougaard Trostmann, adm. direktør Katrine Joensen og konsulentchef Flemming Troelsen fra Erhvervshus Hovedstaden. Gæsterne var imponerede over, at FARUSA emballage hele tiden opsøger ny viden og nye metoder til at styrke forretningen. 

FAKTA

  • Farusa Emballage A/S
  • Bygmarken 14, Farum
  • Fabrikant Arne Hammer.
  • 15 ansatte
  • Producerer eksportemballage i heavy duty bølgepap. Fordelen ved pap er bl. a. lav vægt. Kasserne kan stables, de kan genbruges og når de kasseres, kan pappet genanvendes.
  • Heavy duty bølgepap kan bære over 6 tons, og det er overfladebehandlet, så kassen er beskyttet mod regn og fugt.
  • Leverer emballage til maskin-, elektronik- og bilindustrien samt fødevare- medico-, sygehuse og laboratorier.
    

#heavyduty

#eksportemballage